7 gode grunde til at gå en tur

Der er mange fordele ved jævnligt at tage sig en spadseretur:

1. Det gør dig gladere

Der er ikke noget, der kan løfte humøret som en god gåtur. Faktisk har forskning vist, at det er mindst lige så effektivt at bekæmpe depression med regelmæssige gåture – sammenlignet med medicin.

2. Det nedsætter risikoen for stress

Folk, der jævnligt går ture, er mindre stressede. Det skyldes, at stresshormonet kortisol aktiveres ved motion og er med til at sænke hovedets bekymringer og frygt.

3. Det gør dig klar i hovedet

Vink farvel til følelsen af et tungt hoved, for regelmæssige gåture vil gøre dig klar og frisk i hovedet. Især hvis du spadserer i naturen, hvor du uden at skulle forholde dig til for meget kan lade tankerne fare afsted.

4. Det gør dig kreativ

På dine gåture vil nye tanker og ideer få plads i tankestrømmen, og du vil derfor tænke flere kreative og abstrakte tanker undervejs.

5. Det gør dine knogler stærkere

Dine knogler bliver stærkere i takt med, at du går ture. Ifølge et studie fra Oxford Universitet har folk, der jævnligt er aktive, stærkere knogler sammenlignet med dem, der ikke er aktive.

6. Det gør dig fokuseret

Det kan være en rigtig god investering at gå eller cykle til arbejde. Forskning har nemlig vist, at folk, der går eller cykler til arbejde i højere grad er koncentreret i løbet af arbejdsdagen.

7. Det vedligeholder venskaber

Findes der noget bedre end at gå en tur sammen med ligesindede? To fluer med ét smæk. Gåture er nemlig oplagte at dele med andre, fordi man kan have nogle gode snakke undervejs.

Ekstra info

Gang forbrænder næsten lige så mange kalorier pr. km som løb.

Man forbrænder det antal kalorier, man vejer i kilo, pr. kilometer, man går.

Gang er en langt mere skånsom motionsform end løb, idet man konstant har en fod i jorden. Dermed er risikoen for skader lav.

Når man går regelmæssigt, falder risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 25 pct.

30 minutters gang midt på dagen løfter humøret hos folk med stillesiddende arbejde.